Gelaagd glas (Dupliver)

Veiligheidsglas

"VEILIGHEIDSGLAS" is een beglazing die door haar eigenschappen het gevaar op ongevallen en inbraken als gevolg van inslagen vermindert.

De VEILIGHEIDSBEGLAZINGEN worden door de norm NBN S 23-002 in België bepaald en bevatten gelaagd glas met PVB (PolyVinylButyral), getemperd glas (gehard glas) en draadglas. De keuze van het veiligheidsglas hangt af van het gevaar dan men wil voorkomen. De veiligheidsaspecten van het schrijnwerk (profielen, sluitingen,...) dienen gelijkwaardig te zijn aan deze van het glas.

GELAAGD GLAS

GELAAGD GLAS bestaat uit twee of meer ruiten, die met elkaar verbonden zijn door een tussenlaag uit kunststof (PVB). Deze tussenlaag kan transparant, opaal of gekleurd zijn. Het grote voordeel van gelaagd glas is dat er geen stukken uitvallen als het breekt. De kunststof tussenlaag houdt alles bij elkaar. GELAAGD GLAS is veiliger, maar niet sterker dan gewoon glas. Het is aan te bevelen voor balkonbeglazing, dakbeglazing, vloerbeglazing en op plaatsen waar iemand door het glas kan vallen. Dit soort glas kan in tegenstelling tot getemperd veiligheidsglas, nog bewerkt worden na fabricatie. Indien nodig kan het dus verzaagd,versneden of geboord worden.

Info

Voor meer (technische) info: contacteer onze specialisten.