Afwerkingen/behandelingen

1. AFWERKINGEN/BEHANDELINGEN/BEWERKINGEN

1.1 Cristaline

CRISTALINE is een combinatie van microzandstraling gevolgd door een behandeling met een zuur. CRISTALINE stelt een gestructureerde behandeling voor (in de buurt van zandstraling). Het biedt een glinsterend aspect en is zeer gemakkelijk te onderhouden. Deze bewerking is geschikt voor tal van toepassingen: ramen, deuren, douchewanden. 

1.2 Gezuurd

Het glas krijgt een acidebehandeling. Een bijtend middel wordt op het glas gespoten of een zuur wordt op het glasoppervlak aangebracht. Het glas krijgt hierdoor een doorschijnende en zijdeachtige uitstraling. Met dergelijke behandeling zijn alle motieven mogelijk. GEZUURD glas wordt vaak gebruikt bij scheidingswanden, keukenwanden, kantoorwanden, tafelbladen, traptreden. Deze behandeling is gemakkelijk in onderhoud, alle vet en vuil kan verwijderd worden.

1.4 Gezandstraald

Het ZANDSTRALEN van glas gebeurt door onder hoge luchtdruk schurende deeltjes te richten op het glas. Hierdoor krijgt het glasoppervlak een mat en doorschijnend uiterlijk. Door variantie in de grootte van de schurende korrels wordt de structuur en mate van transparantie bepaald. Er kan gekozen worden uit volledige ZANDSTRALING, ZANDSTRALING met motief en ZANDSTRALING met tekening. Bij GEZANDSTRAALD glas gebruiken wij een clearshield die vlekvorming tegengaat. 

1.3 GELAKT

GELAKT glas is glas dat aan 1 zijde voorzien wordt van een niet-transparante laklaag. Dit laat dus geen licht door en wordt vaak gebruikt als wandbekleding, als onderdeel van meubels of ter vervanging van tegels (bijvoorbeeld in een douche of keuken). GELAKT glas bestaat reeds in vele standaardkleuren, aangepast aan de huidige trends, maar indien nodig kunnen wij ook lakken op maat, d.w.z. volgens RAL kleur.

GELAKT glas is zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk doordat de laklaag aan de kant van de drager zit en hierdoor niet beschadigd kan worden. De dikte van gelakt glas is standaard 4 of 6 mm en kan makkelijk versneden, geslepen, of bewerkt worden en het kan voorzien worden van de nodige boorgaten en uitsparingen. Al naar gelang de toepassing en / of oppervlakte wordt er soms gekozen voor een glasdikte van 8 of 10 mm.

GELAKT glas is enkel geschikt voor binnen toepassingen zoals:

* wand- of muurbekleding, vaak ter vervanging van tegels

* uitwerken van bad- en douchewanden

* spatwanden voor keukens

* deuren in het algemeen

Info

Voor meer (technische) info: contacteer onze specialisten.