Historiek

Historiek

De oorsprong van Soliver gaat terug tot in 1937. In dat jaar richtten Etienne en Arthur Bouckaert in Roeselare een glasgroothandel op: NV Bouckaert, die voornamelijk actief was in de bouwwereld.

In 1950 werd NV Soliver opgericht. De eerste activiteit was de productie van getemperd veiligheidsglas. Vanaf 1963 werd er ook gelaagd veiligheidsglas geproduceerd, vooral voor de automobielsector. Inmiddels vertegenwoordigden Jan en Michiel Bouckaert de tweede generatie. Samen stonden ze mee aan de uitbouw van de Franse markt met de oprichting van Soliver France SA in 1976.

De overname in 1986 van een glasbedrijf in Waregem vulde het gamma voor de bouwsector aan met dubbel glas.
Specifiek voor de automobielsector werden in de jaren negentig twee temperovens aangekocht. In 2004 kwam daar nog een derde oven bij. Eveneens werd er veel geautomatiseerd in snij-slijp lijnen.

Vanaf 2000 kwam de produktie van voorruiten met grote afmetingen (vrachtwagens en bestelwagens) erbij. Met de broers Stefaan en Lieven Bouckaert als bestuurders stond de doorstroming naar de derde generatie toen al op punt.
Gedurende de jaren 2000 specialiseerde Soliver zich vooral in het aanbrengen van toegevoegde waarde aan de ruiten (antennes, adapters,...).